tiistai 17. maaliskuuta 2015

MEDIATEHTÄVÄ 17/3 - UUTISET

Mistä saan tietoni maailman tapahtumista? En lue paljoakaan uutisia mutta silmäilen Helsingin Sanomat päivittäin läpi selatessani kohti urheiluosiota. En seuraa minkäänlaisia mobiililehtiä. Minkälaisia uutisia käyttämäni tietolähteet välittävät? Helsingin Sanomat välittää monipuolisesti erilaisia uutisia ja uutiset ovat jaettu osioihin niiden aiheen perusteella. Erilaisiin aihepiireihin kuuluvat esimerkiksi kulttuuri, kotimaan uutiset, ulkomaan uutiset, talous ja urheilu.
Kuinka luotettavia ne ovat? Yleisesti Helsingin Sanomat on luotettava lähde varsinkin kun on kyse reportaasista. Mielipideartikkeleissa kannattaa ehkä hieman ottaa takapakkia eikä uskoa automaattisesti ihan kaikkea mitä lukee, vaan tutkia asiaa ensin hieman itse jos se mietityttää.
Millaiset uutiset eivät ole julkaisemisen arvoisia? Loukkaavat uutiset kuten esimerkiksi perättömät juorut ja yleisesti muiden henkilökohtaiset asiat jotka ovat kuin ovatkin, henkilökohtaisia, eli eivät kuulu lehteen kaikkien silmille.

1 kommentti:

 1. Hyviä ajatuksia!

  Keskiviikon tunneilla tutustuttiin liikeviesteihin (tarjouspyyntö, tarjous, reklamaatio) ja kirjoitettiin reklamaatio. Tässä ohjeet sen tekemiseen:

  Päätä itse, mistä reklamoit. Oletko ostanut viallisen tuotteen verkkokaupasta? Saanut huonoa palvelua? Pettynyt, koska karkkipussissa oli vain yksi salmiakkikarkki?

  Kirjoita reklamaatio eli huomautuskirje yritykselle, joka mokan on tehnyt.
  Ole ystävällinen.
  Kuvaa tuotetta/tilannetta.
  Kerro virheestä.
  Voit myös kertoa, mitä haittaa virhe aiheutti.
  Ehdota, miten virheen voi korvata.
  Muista alku- ja lopputervehdys, oma nimi sekä yhteystiedot.

  Lähetä reklamaatio opettajan sähköpostiin.

  VastaaPoista