keskiviikko 25. helmikuuta 2015

HEUREKA

Keskiviikkona 11. päivä Helmikuuta löysimme itsemme tiedekeskus Heurekan pihalta Tikkurilasta. Olimme pienellä kuvausreissulla luokkamme kanssa ja kaikki valmiina kuvaamaan videota myöhempää editointiharjoitusta varten. Painavien kameralaukkujemme kanssa saavuttuamme ovista sisään, ensimmäisenä tehtävänä oli juosta filmaamaan juuri hetki sitten alkanutta rottakoripalloa. Ei mennyt kauaakaan kun huomasin että olin saanut väärän kameran ja tuloshan oli sellainen, että kyseisellä kameralla ei pystynyt kuvaamaan videota laisinkaan. Hetken aikaa tuumittuamme päätimme kuvata Essin kanssa vuorotellen samalla kameralla ja lähdimme kiertämään ympäri pienempää hallia. Kuvasimme automonitorin käyttöä, erilaisia pelejä ja kiinnostavan näköisiä laitteita. Puolisen tuntia myöhemmin kävimme katsomassa planetaarioesityksen viereisessä teatterissa jonka katto oli kupolin muotoinen ja jossa filmi oli heijastettu kattoon. Itse en pystynyt esitystä katsomaan ollenkaan sillä se aiheutti minulle matkapahoinvointia.

Suosikkini löytyi kuitenkin suuren hallin puolelta. Pelasimme Essin kanssa melkeinpä kymmenen kertaa erästä pallonheittopeliä ja haastoimme myös matematiikan opettajamme mukaan. Peli vaati hyvää heittokykyä ja tähtäystä ja se oli myös yllättävän koukuttavaa. Pelattuamme tarpeeksi, ehkä hieman liikaakin, jatkoimme erilaisten laitteiden kuvaamista ja testailua. Huomaamattamme ajan kulua laisinkaan, kello löi kaksi ja pian olikin aika lähteä kotiin.

Vierailu ei ollut ensimmäiseni Heurekassa ja olinkin vieraillut siellä viimeksi Syyskuussa 2014. Olin hieman pettynyt kun huomasin että näyttelyt eivät olleet muuttuneet laisinkaan eikä mitään ollut lisätty mutta siitä huolimatta vierailu oli miellyttävä. Päiväaikaan arkena oli aika hiljaista niin kuin voi odottaakin joten aikaa ja tilaa oli hyvin asioiden tutkimiselle. Mielestäni tällainen muutaman tunnin vierailu oli mukavaa vaihtelua normaaliin arkeen koulussa ja kuvaustehtävät ovat aina mukavia sillä kuvatessani olen elementissäni ja pääsen käyttämään luovuuttani.

Keskiviikkopäivä oli siis hyvin käytetty.

Melissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti